Blog

Babka ostatniej szansy - bezglutenowa, bez cukru i bez mleka, pyszna!

27/03/2024

Babka ostatniej szansy - bezglutenowa, bez cukru i bez mleka, pyszna!

27/03/2024

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Upiecze Ci się! Bezglutenowa babka ostatniej szansy z Pięciu Przemian

Gdy już naprawdę nie masz czasu albo nie umiesz piec bez glutenu, oto bezglutenowa babka ostatniej szansy: bez cukru i bez mleka, ekspresowa i puszysta! Jeszcze zdążysz zamówić mieszankę i upiec!

Tym razem to babka z gotowej, naturalnej mieszanki o idealnym składzie - co gwarantuje marka Pięć Przemian.

Wystarczy dodać jajko i olej, 5 minut ubijania mikserem i fruu, do pieca!

Choć to bezglutenowa babka bez cukru, to smakuje wyśmienicie, jest to typowa babka piaskowa. 

babka bezglutenowa bez cukru latwy przepis piec przemian
Tutaj kupisz naturalną mieszankę na babkę bezglutenową bez cukru z PiecPrzemian.com.pl

Cytrynowa, waniliowa albo marmurkowa

Jak wszystkie mieszanki bezglutenowe marki Pięć Przemian, również ta na babkę jest niezwykle prosta w użyciu. Tutaj wyjątkowo jest potrzebny mikser, by ubić przez 5 minut jajka. Potem tylko dodaje się gotową mieszankę o mega fajnym składzie (poniżej) i olej.

I teraz jest pięć opcji (albo i więcej):

  • wlewasz gotowe ciasto do formy
  • do całości dodajesz sok z cytryny i świeżo otartą skórkę
  • do połowy ciasta dodajesz kakao i uzyskujesz babkę marmurkową
  • do ciasta dodajesz np. prażone orzechy laskowe (też są w ofercie marki Pięć Przemian)
  • dodajesz suszone owoce

Pieczesz wg instrukcji na opakowaniu (około godzinę, do tzw. suchego patyczka), wystawiasz z formy, studzisz i dekorujesz (np. mleczną lub deserową czekoladą bez cukru).

Cytrynowa, waniliowa albo marmurkowa

Ta bezglutenowa babka bez cukru i bez mleka smakuje jak typowa babka piaskowa. Zajadają się nią też glutenożercy!

Skład mieszanki

Zobaczcie sami, jak genialny jest skład tej bezglutenowej babki bez cukru i bez mleka: ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa, kamień winny, soda oczyszczona, naturalny aromat waniliowy, sól morska.

Miejsce pochodzenia ksylitolu: Finlandia. Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Skład mieszanki

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się