22/09/2018
22/09/2018
Jeśli chcesz schudnąć na diecie bezglutenowej, droga do celu prowadzi przez warzywa. Żeby było jasne: to droga PEŁNA WARZYW. Dietetycy zalecają, by na kolację zjeść 30% białka i 70% warzyw. I wtedy jest szansa, by schudnąć na diecie bezglutenowej, ale również na innych dietach. To do dzieła. Podrzucam przepis na bezglutenową sałatkę z indyjską nutą, ale jak ktoś podobnie jak nasz Daniel nie cierpi kminu rzymskiego, może sobie odpuścić tę przeprawę. Osobiście uwielbiam kmin rzymski, może dlatego, że kojarzy mi się z moją przyjaciółką, dziennikarką ze stolicy. Aniu, jeśli coś pomyliłam w przepisie, wybacz i sprostuj :). Tak na marginesie: chyba nie ma prostszej sałatki na świecie.
Różyczki brokułów oraz obrane łodygi ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie (przez około 4-5 minut). Przełóż je na sitko i przelej zimną wodą. Duże różyczki możesz przeciąć na mniejsze kawałki. Ser odcedź i pokrój w kostkę. Delikatnie wymieszaj go z brokułami. Jogurt wymieszaj z przyprawami i polej nim sałatkę. Na suchej patelni podpraż płatki migdałowe i posyp nimi sałatkę. Smacznego!
Zapisz się
KOMENTARZE