Dodatkowo uszykuj około 100 g bezglutenowych płatków owsianych do obtaczania bułeczek.
Do nagrzanego piekarnika wstaw blachę z bułkami, piecz około 10 minut, następnie wyłącz termoobieg i piecz bułki jeszcze około 5 minut, do zrumienienia.
Owsiane płatki to super wybór na diecie bezglutenowej! 🌾💪 Są pełne błonnika, co pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi i regulują poziom cukru we krwi. Dodatkowo dostarczają cennych składników odżywczych, w tym witamin z grupy B i minerałów.
Uwaga, kupuj tylko płatki owsiane paczkowane, wyraźnie opisane jako BEZGLUTENOWE. Produkują je m. in. Balviten, Pięć Przemian, Glutenex, Grano bez glutenu, Incola, Provena, marka własne Netto. Rekomendowana porcja bezglutenowych płatków owsianych w diecie osoby z celiakią to 50 g.
Niektóre osoby z celiakią mają dodatkowo alergię na owies - one muszą to zboże całkowicie wykluczyć diety.
Podoba Ci się przepis? Wypijmy razem dobrą kawę, a Ty przy okazji wesprzesz rozwój portalu Bezglutenowamama.pl
👇
KOMENTARZE