Ten bezglutenowy przepis na brukselkę z migdałami zachwyci całą rodzinę
Zaczął się sezon na polską brukselkę, w promocji można kupić kilogram nawet za 7-8 zł. Jedzmy sezonowo, bo to bardzo zdrowo :)
Można nie lubić brukselki z wody, choć jako dodatek w zupie jest całkiem ok, przyznacie sami. Ale mam przepis bezglutenowy na podsmażaną brukselkę z migdałami, która zachwyci podniebienia wszystkich domowników. Brukselka w tej postaci pasuje jako samodzielne danie dla vegan, a także jako dodatek do obiadu czy kolacji. Zobaczcie przepis, jest naprawdę ekspresowy.
Odkąd zgłębiłam tajniki dietetyki i zdrowego odżywiania, jadam warzywa tonami :) Ponieważ najistotniejsza jest różnorodność, staram się włączać do diety przede wszystkim sezonowe i tanie warzywa, korzystam tez z promocji, by zaoszczędzić na zakupach. Przede wszystkim jednak staram się, by życie
z celiakią nie oznaczało żadnych wyrzeczeń. Dlatego urozmaicam przepisy bezglutenowe, bawię się przyprawami, ziołami i nowymi smakami. I zachęcam Was do takich samych eksperymentów. Nikt nam nie powie, że
na diecie bezglutenowej jada się tylko twardy chleb i ryż :)