Latem marzymy o deserach lodowych z orzeźwiającymi owocami, a zima to czas cynamonu i imbiru. Dlatego piekarnia Putka bez glutenu idealnie wstrzeliła się z wprowadzeniem kolejnej nowości. To bezglutenowe ciasto marchewkowe z cynamonem, na bazie skrobi kukurydzianej i mąki sojowej, bez mleka. Jest puszyste, lekko wilgotne i subtelnie cynamonowe. Kolejną zaletą jest dobra cena.
Piekarnia Putka Bez Glutenu kilka razy w roku zaskakuje nowościami, które tylko sezonowo są w sklepach. Tej jesieni pojawiło się bezglutenowe ciasto marchewkowe z cynamonem, wróciły też drożdżówka z makiem, ptysie z bitą śmietaną i paszteciki ze szpinakiem.
Opakowanie ciasta marchewkowego o wadze 300 g kosztuje 10,95 zł. To dobra cena, bo np. brownie bezglutenowe kosztuje tyle samo, ale waży tylko 230 g (tam są droższe składniki, stąd różnica w cenie).
Ważna informacja dla alergików: marchewkowe ciasto bezglutenowe nie zawiera mleka ani orzechów, w składzie jest natomiast mąka sojowa i jajka.
Gdzie i jak można kupić świeże pieczywo oraz ciasta z piekarni Putka Bez Glutenu?
Od niedawna produkty są wysyłane gratis (bez kosztów przesyłki) przy zamówieniu powyżej 69 zł - nikt nie ma tak atrakcyjnego pułapu, zgodzicie się?
[współpraca reklamowa]
KOMENTARZE