Chlebowe miseczki bezglutenowe do żurku to rarytas, który uświetni każde wielkanocne śniadanie. Trudno je kupić, dlatego mam sprawdzony przepis na bezglutenowe chlebki do żurku. Przetestowany w całej Polsce i poza granicami, naprawdę godny polecenia. Nawet jeśli tylko jeden z gości czy domowników ma celiakię, chlebowe miseczki bezglutenowe do wielkanocnego żurku warto przygotować dla całej rodziny. Niewiele z tym pracy, a efekt murowany. Piękne i pyszne to 😋 Bezglutenowe chlebki do żurku to nic innego, jak gigantyczne buły upieczone z dobrego mixu do wypieków drożdżowych. W tym roku przygotowałam miseczki z mieszanki Mix B – Bread Mix Dr. Schär, z której uzyskuje się śnieżnobiałe pieczywo bezglutenowe. Ha, miseczki …. Michy prawdziwe! Dlatego od razu dzielę się przepisem. Na blogu mam co prawda już od dawna przepis na chlebowe miseczki bezglutenowe do żurku, ale na bazie mieszanki Bakels, praktycznie już w Polsce niedostępnej. Dlatego dzielę się przepisem na chlebki bezglutenowe z powszechnie dostępnego mixu B, które od wielu lat piekę nie tylko na święta.