Zielone szparagi to prawdziwy skarb wiosennej kuchni – delikatne, lekkie i pełne wartości odżywczych.
Jeśli szukasz prostego, a zarazem wykwintnego dania, ta bezglutenowa zupa - krem z zielonych szparagów będzie strzałem w dziesiątkę!
Jest aksamitny, aromatyczny i doskonale komponuje się z chrupiącymi dodatkami, takimi jak grzanki czy prażone pestki. Co więcej, przygotowanie tej zupy zajmuje dosłownie chwilę, a efekt zachwyci zarówno domowników, jak i gości. To idealny sposób na celebrowanie sezonu na świeże szparagi.
Z uwagi na jakość, najczęściej kupuję najlepsze zielone szparagi marki HAJDUK z Lidla - zawsze są świeże i sprężyste.
Chodź, zobacz ten łatwy przepis na zupę bezglutenową z zielonych szparagów.
Jeśli chcesz, możesz dodać świeże zioła na wierzch zupy przed podaniem. Świetnie sprawdzą się też bezglutenowe grzanki lub prażone pestki dyni, a żeby było jeszcze prościej - podaj kromki chleba bezglutenowego.
KOMENTARZE