Od razu docenisz te bułki bezglutenowe, to skarb, nie tylko na Wielkanoc!
Puszyste i mięciutkie, z chrupiącą skórką, o bajecznym chrzanowym smaku, go naprawdę nietuzinkowe bułeczki bezglutenowe. Jestem z nich bardzo dumna, zasmakowały całej mojej rodzinie.
Chrzanowe bułeczki bezglutenowe, mój najnowszy przepis na Wielkanoc bez glutenu. To też pomysł na bezglutenowy chlebek do święconki!
Na pewno Ci się udadzą, tylko zastosuj się do tipów podanych w przepisie! No i gwarancją puszystych świetnych bułek jest też doskonała mieszanka do wypieku pieczywa bezglutenowego Mix B - Bread Mix marki Schär (kupisz w firmowym sklepie internetowym, w Rossmann, Auchan, drogerie dm, Carrefour, Kuchnie Świata).
Jeśli chcesz, przygotuj też białko jaja i siemię lniane - do dekoracji przed pieczeniem - pod warunkiem, że nie masz uczulenia na białko jaja kurzego. Bezglutenowe bułki chrzanowe nie wymagają użycia jajek - możesz je spokojnie upiec 100% w wersji wegańskiej.
KOMENTARZE